پیام فارس

آخرين مطالب

گفت‌وگوی تفصیلی| خداحافظی دانشگاه آزاد با دانشکده‌های سنتی و حرکت به سمت دانشکده‌های ماموریت‌محور علمي

گفت‌وگوی تفصیلی| خداحافظی دانشگاه آزاد با دانشکده‌های سنتی و حرکت به سمت دانشکده‌های ماموریت‌محور
  بزرگنمايي:

پیام فارس -  در آستانه آغاز سال تحصیلی دانشجویان خود را برای رفتن به دانشگاه‌ آماده می‌کنند، آغاز فعالیت دانشگاه‌ها از 3 مهر‌ماه است کلاس‌های دانشگاه آزاد نیز از 3 مهرماه برگزار می‌‌شود و دانشجویان این دانشگاه علاقمند هستند که اطلاعاتی درباره شهریه و روند جذب اساتید، تحولات جدید در سال جاری، تخفیف دانشجویی، حذف رشته‌های علوم پایه و دسته بندی فعالیت‌های دانشگاه در 7 زیر مجموعه داشته‌ باشند.
در این باره با محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به گفت‌و‌گو پرداختیم.
متن گفت‌وگوی خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با رئیس دانشگاه آزاد را در زیر می‌خوانید:
بسیار خوشحالیم که سال جدید تحصیلی در حال آغاز شدن است، البته امسال از لحاظ اینکه هنوز نتایج کنکور از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نشده است، کلاس‌ها از همدیگر گسسته شده به طوریکه کلاس‌های دانشجویان ورودی جدید دیرتر آغاز می‌شود.
درباره کلاس‌های دانشجویان دیگر، ثبت‌نام اول دانشگاه آزاد به اتمام رسیده و ان شاءالله از همین هفته کلاس‌ها برگزار می‌‌شود. هفته آینده بازه زمانی حذف و اضافه برای دانشجویان است و برنامه بعدی ما معرفی دانشگاه و دانشکده‌ها به دانشجویان ورودی‌ جدید است.
دانشگاه آزاد بیش از 400 هزار نفر دانشجوی جدید دارد و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز در حال ثبت‌نام هستند، این هفته ثبت‌نام تکمیلی داریم، به دلیل تقارن با اربعین اندکی ثبت‌نام برای برخی از دانشجویان عقب افتاده است. اما در مهرماه فصل آغاز سال برای دانش‌آموزان و دانشجویان است چرا که ما در دانشگاه آزاد 150 هزار نفر دانش‌آموز هم در مدارس سما داریم و بسیار خشنودیم که بهار ربیع‌الاول با بهار علم با هم شروع می‌شود.
در دانشگاه آزاد اسلامی سقف حقوق از قبل هم نبوده است، چرا که دانشگاه آزاد اسلامی جزء دانشگاه‌های دولتی به حساب نمی‌آید و آن نکته‌ای‌که مهم است اینکه مالیات یک قاعده عمومی است.
اما کاهش اتکا به شهریه در دانشگاه آزاد نگاه جدیدی است چرا که باید دانشگاه‌ها به هیأت علمی توجه کنند و حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان را افزایش دهند.
امسال با توجه به مصوبه‌ای که داشتیم اتکا به شهریه از 84 درصد به 75 درصد کاهش پیدا کرد و این اتفاق بسیار خوبی برای دانشگاه آزاد بود که با فشار کمتری بر روی شهریه و با استفاده از دسترنج محققان و بهره گیری از محصولات دانش بنیان بتوانیم دانشگاه را اداره کنیم.
میزان افزایش شهریه امسال با میزان افزایش شهریه در سال‌های گذشته برابر است و به هیچ وجه بالاتر نرفته است. جدول شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی به نوع واحدها متفاوت است؛ مثلا حقوق در رتبه یک با حقوق در رتبه 18 کاملا متفاوت است.
* شهریه تابع رشته محل است
دانشجویانی که انتخاب‌رشته انجام می‌دهند، به این نکته باید توجه کنند که شهریه تابع رشته محل است به عنوان مثال رشته تاریخ با رشته حقوق شهریه مساوی ندارند و تمامی رشته‌های علوم انسانی یک شهریه را پرداخت نمی‌کنند. در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل اینکه عدالت آموزشی محقق شود، شهریه ببین 20 تا 25 درصد مانند سال گذشته افزایش پیدا می‌کند که این درصد‌ها را به صورت دقیق نمی‌توانیم بیان کنیم چرا که هر واحد و رشته محل جدا است، ما 5 درصد در محل‌هایی که محروم بودند افزایش داشته‌ایم اما واحدهایی مانند تهران مرکز، علوم و تحقیقات درصد شهریه بیشتری افزایش پیدا کرد که به طور کلی متوسط بین 20 تا 25 درصد بوده است.
فارس: امسال هم مانند سال گذشته در اواسط ترم شهریه افزایش پیدا می‌کنند؟
به هیچ وقت این اتفاق نخواهد افتاد، سال گذشته به دلیل اینکه دولت در مهرماه حقوق کارکنان را به یک باره افزایش داد این امر صورت گرفت، اعضای هیأت علمی سال گذشته 2 بار حقوقشان افزایش پیدا کرد و ما در فروردین ماه افزایش میان دوره داشتیم، امسال ان‌شاءالله این اتفاق رخ نمی‌دهد.
* 13 هزار نفر متقاضی عضو هیأت علمی در دانشگاه آزاد هستند
فارس: رروند جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد چگونه است؟
طرح ویژ‌ه‌ای را تحت عنوان هیأت علمی وابسته و دستیار آموزشی برای جذب اعضای هیأت علمی مطرح کردیم که 40 هزار نفر متقاضی شدند و از این بین 20 هزار نفر انتخاب شدند، این 20 هزار نفر در دوره پایه کارشناسی تدریس می‌کنند و روند انتخاب آنها همچنان ادامه دارد. این افراد بخشی از شهریه تحصیل خود را در مقطع دکتری را می‌توانند به این شکل پرداخت کنند، دستیاران آموزشی توسط اساتید پشتیبانی می‌شوند و پس از گذراندن 16 ساعت از دوره آموزشی مدرک دستیار آموزشی از دانشگاه آزاد دریافت می‌کنند
ما با اساتید حق التدریس خداحافظی کرده‌ایم، جذب 6 هزار عضو هیأت علمی وابسته را نیز در دستور کار داریم که در حال جذب و روند جذب آنها در هفته دوم مهر ماه پایان می‌رسد
تا به الان نزدیک به 13 هزار نفر متقاضی عضو هیأت علمی در دانشگاه آزاد شدند که هیأت‌های اجرایی جذب در حال مصاحبه از آنها هستند. در این بین داشتن مدرک دکتری و تجربه‌های علمی بخشی از ملاک‌های دانشگاه آزاد محسوب می‌شود و افراد پس از تائید صلاحیت علمی و عمومی جذب دانشگاه آزاد می‌شوند.
* برای جذب اعضای هیأت علمی اولویت با افرادی که توان علمی و تجربه خوبی دارند
فارس: اولویت با کدام فارغ‌التحصیلان است؟
طهرانچی: اولویت با افرادی که توان علمی و تجربه خوبی دارند، است.
تفاوت دانشگاه دولتی با دانشگاه آزاد اسلامی که در دانشگاه آزاد دانشجویان به دنبال تجربه هستند، بنابراین در مصاحبه‌ها تجربه افراد و میزان دانش توانایی علمی اساتید دانشگاه‌ها را محاسبه می‌کنند.
فارس: در سال جدید چه تحولی قرار است در دانشگاه آزاد رخ دهد؟
بحث مهم امسال دانشگاه آزاد اسلامی نگاه جدید به مفهوم دانشکده است. در کشور برای مفهوم میان رشته‌ای و بین رشته‌ای تقریبا نگاه بسیار ضعیف بوده است. طبق برنامه سند تحول باید دانشکده‌های موضوعی و فناوری را تاسیس می‌کردیم، رشته‌های علوم انسانی را به 5 حوزه دانشکده‌های فرهنگ تمدن، هنر و رسانه، جامعه و حکمرانی، تعلیم تربیت اسلامی و دانشکده فرهنگ زندگی تقسیم کرده‌ایم که این 5 دانشکده از دانشکده‌های اساسی ما است؛ مدارس ما ذیل دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی خواهد بود. حوزه کشاورزی تحت عنوان دانشکده کشاوری، غذا و فراسودمند خواهیم داشت؛ صنایع غذایی بهداشت مواد غذایی در کنار کشاورزی و زراعت فضای جدیدی را می‌سازند.
* با 22 دانشکده با عناوین ماموریتی شاهد آرایش جدیدی در حوزه فعالیت‌های آموزشی در دانشگاه آزاد خواهیم بود
رشته‌های شیمی در دانشکده کشاورزی هستند و با محوریت غذا و فراسودمند اتفاق بزرگی خواهد افتاد. صنعت ساختمان که در دانشکده‌ها است، مهندسی ساخت و فناوری صنعتی دانشگاه خواهد شد بحث فضای مجازی و هوش مصنوعی فناوری‌های پیچیده دانشگاه آزاد اسلامی دیگر دانشکده علوم پایه نخواهیم داشت. معدن نفت و انرژی دانشکده خواهد بود که رشته‌های مجموعه مهندسی ذیلش قرار خواهد گرفت.
با 22 دانشکده با عناوین ماموریتی شاهد آرایش جدیدی در حوزه فعالیت‌های آموزشی در دانشگاه آزاد خواهیم بود و امیدواریم با این تحول بتوانیم نگاه جدیدی به آموزش عالی را در کشور جاری کرده و به پرورش دانشجویان متناسب با شغل و ماموریت‌های اجتماعی کشور بپردازیم
* اجرای طرح پویش اشتغال در دانشگاه آزاد
فارس: در فرایند ارتباط بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی با بخش صنعتی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
طهرانچی: دانشگاه آزاد از 3 ساله گذشته پویش اشتغال را شروع کرده است و الان بیش از 6 هزار دانشجو در طرح پویش اشتغال شروع به تحصیل کردند. دانشجویان همزمان با تحصیل، کار در کارخانه و در محیط صنعتی و سازمان‌ها را شروع کردند حتی در مدارس؛ امسال این رقم به 24 هزار نفر خواهد رسید.
24 هزار نفر از ورودی‌های ما از همان ترم اول در طرح پویش اشتغال شروع به کار می‌کنند.
* تخفیف شهریه دانشجویی در ازای کار دانشجویی
فارس: دانشگاه می‌تواند دانشجویان را بورسیه کند؟
دانشگاه‌ ما اشتغال را فراهم می‌کند، حتی برای دانشجویان دکتری امسال، تخفیف در ازای کار دانشجویی خواهد بود. دانشگاه آزاد اسلامی کاری را در فضای دانشگاه فراهم خواهد کرد و در ازای انجام کار دانشجویی، دانشجویان تخفیف خواهند گرفت؛ امسال برای کار دانشجویی مبلغ 90 میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم.
* خداحافظی با دانشکده‌های سنتی
فارس: حذف رشته‌های علوم پایه و تقسیم شدن به 7 زیر مجموعه را هم در دستور کار دارید که یک مقداری زمان بر است، چه زمانی می‌توانید این کار را آغاز کنید؟
در طول این ترم این کار را اجرایی خواهیم کرد، الان 15 دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی را در واحد‌ها مستقر شده اند واحد‌ها به نوبت از ستاد درخواست خواهند داد، دانشگاه آزاد اسلامی پایان این ترم از دانشکده‌های سنتی خداحافظی خواهد کرد و دانشکده‌های ماموریت محور جدید را خواهیم داشت.
فارس: تکلیف دانشجویان که انتخاب رشته کردند چه می‌شود؟
دانشجویان در گروه درس می‌خوانند در دانشکده که تحصیل نمی‌کنند، به عنوان مثال گروه فیزیک، شیمی وجود دارند اما اینها در درون دانشکده هستند، برای دانشجویان اتفاق ناخوشایندی نمی‌افتد.
* حذف کدرشته بر اثر عدم تقاضا بحث حرفه‌ای تری دارد
فارس: تا به الان حدود 100 کدرشته از دانشگاه‌های دولتی حذف شده از این تعداد دانشگاه آزاد چقدر سهم دارد؟
حذف کدرشته بر اثر عدم تقاضا بحث حرفه‌ای تری دارد. بعضی از رشته‌ها مانند کشاورزی به شدت نیاز جامعه است اما در ارائه دروس طوری است که منجر به شغل نمی‌شود برای این موضوع باید تمایز قائل بشیم، ما به دوستانمان در وزارت علوم اعلام کردیم که به این شکل موافق نیستیم و پیشنهاد خود را نیز داده‌ایم؛ محتوای دروس باید تغییر کند و باید واحدهای مهارتی اضافه شود، طرح کارشناسی ارشد کشاورزی و امنیت غذایی ایجاد شود، طرح رشته کشاورزی در دانشگاه‌ها می‌تواند نجات دهنده باشد. اینکه رشته کشاورزی 38 گرایش دارد اما هیچ کدام از افرادی که در این گرایش‌ها تحصیل می‌کنند یک گلخانه را نمی‌توانند ارائه کنند؛ ریشه این مسأله در نوع تربیت ما است، ما نباید رشته‌ای را تعریف کنیم باید آن رشته را اصلاح کنیم.
* صنعت به رشته‌های ما نیاز دارد
طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی نیز با رشته‌های بدون متقاضی مواجه است و بیش از 7 و 8 هزار کدرشته محل بدون متقاضی داریم، به عنوان مثال در سال گذشته یک رشته شیمی در اصفهان بعد از شرکت معیار دانش در حوزه استاندارد سازی مورد توجه قرار گرفت رشته شیمی دانشگاه آزاد اصفهان احیا شد. طرح پویش در زنجان روی مواد شوینده شروع به کار کرد رشته شیمی که سال‌ها دانشجو نداشت در زنجان احیا شد صنعت به رشته‌های ما نیاز دارد.
فارس: شما هرسال در دفترچه انتخاب رشته، رشته‌ها را معرفی می‌کنید؟
با اجازه که گرفتیم رشته‌ها را جابه‌جا می‌کنیم یک رشته اگر در یک شهر متقاضی نداشته باشد در شهر دیگری که متقاضی دارد اجرا می‌کنیم. مدیریت یک رشته بسیار پیچیده‌ است، چرا که اقبال اجتماعی و شغل عناصر درگیر هستند. به عنولن مثال یک رشته در جنوب کشور اصلا اقبال اجتماعی و کارایی ندارد. اما همان رشته در شهر دیگر با توجه به اینکه شهر معدنی است، رشته داوطلب دارد.
ارائه رشته محل یک بحث جدی است که این طرح آمایش را در دانشگاه آزاد انجام دادیم مبتنی بر آمایش تمامی اینها پیش‌بینی شده و هوشمندانه باید این تغیرات انجام داد. اما صرف حذف کردن رشته محل نکته جدیدی را به آموزش عالی اضافه و کم نخواهد شد.
فارس: اعضای هیأت علمی افزایش شهریه دارند؟
تا پایان سال افزایش شهریه برای اعضای‌ هیأت علمی نداریم منتهی بحثی که ما الان داریم حمایت از پژوهش‌های ناب و افزایش درآمد برحسب فعالیت‌های غیرآموزشی، فعالیت‌های فناورانه است که امسال در برنامه تحول دانشگاه دیده شده است. 
فارس: در دانشگاه آزاد اعضای هیأت علمی عضو 1 درصدی داریم؟
49 تا از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی جزء بالاترین آمار کشور هستند که از امسال توسط پژوهشگاه‌ دانشگاه مورد حمایت قرار می‌گیرند.
فارس: بودجه فرهنگی در دانشگاه آزاد به چه شکل است؟
خوشبختانه امسال بالغ بر6 هزار کرسی را برگزار کردیم، امسال با وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های وزارت علوم مقرر شد که کرسی‌های آزاد اندیشی داشته باشیم.3 سال پشت سرهم دانشگاه آزاد به تنهایی کرسی‌های آزاد اندیشی برگزار کرد و از 1300 تا به 6 هزار کرسی با جمعیت 24 هزار نفر رسیده بود.
دانشگاه آزاد اسلامی امسال به صورت مشترک کرسی آزاد اندیشی برگزار خواهد کرد. امسال شاهد یک همگرایی و هم‌افزایی ویژه‌ای در کرسی‌های آزاد اندیشی خواهیم بود.
* پیش بینی 50 هزار نفر دانشجوی شرکت کننده در کرسی‌های آزاد اندیشی
برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی را از سال تحصیلی جدید شروع خواهیم کرد و در استان‌ها دانشجویان دانشگاه‌ها با هم مسابقه می‌دهند.
با تدبیری که دیده شده دانشگاه آزاد امسال بالای 50 هزار نفر دانشجوی شرکت کننده در کرسی‌های آزاد اندیشی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/749422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا صبح‌ها دهانتان تلخ می‌شود؟

قدردانی مقاومت فلسطین از حمایت یمن از مردم غزه

انتقاد عضو هیات مدیره انجمن فولاد از اتلاف گاز خانگی

به زبان ساده مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟

این میوه‌ها همچنان زیر 100 هزار تومان قیمت ندارند

آینده مبهم چشم‌انداز 2030 بن‌سلمان

علت بدن درد بعد از ورزش!

مصوبه مهم دولت برای حقوق کارگران در 1403 تعیین تکلیف شد

با 350 میلیون دناپلاس سوار شوید

تشییع پیکر مطهر شهید تازه شناسایی شده در زرقان

کلینیک درد مسیر درمان را کوتاه میکند

رکورد‌شکنی قیمت مس در سطح جهانی

انسداد کارت بانکی این افراد از شنبه قطعی شد

اجلاسیه شهدا در گراش

اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در فارس

اهدای اعضای دانش آموز 13 ساله اهل لالی به 3 بیمار

جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز

استاندار همدان با همسر و فرزندان شهید شناسائی شده رنجنوش دیدار کرد

تفاوت روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط

دسته بندی درمان در کلینیک درد

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا

بارش باران از امشب در فارس

تبیین و ترویج اندیشه های مهدوی در عصر شیخ الائمه

امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید

سعیدی، امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید

آزمون استخدامی آموزش و پرورش توسط جهاددانشگاهی در اردبیل

بارش باران از امشب در استان فارس

5 ماده غذایی که باید قبل از خواب بخورید

اهدای عضو دانش‌آموز اهل لالی به 3 بیمار جان دوباره بخشید

تاکید امام جمعه اهل سنت ارومیه برتکریم کارگران و معلمان

پیگیری طلب میلیاردی مردم از یک شرکت خصوصی

بارش باران و وزش باد شدید در راه استان فارس

تجلیل از مقام معلمان در سپیدان

طرح/ با مهر معلم آمدم تا اینجا

درمان دیسک کمر با لیزر

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال 1401 اعلام شد

دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی

دختر دانش‌آموز اهل لالی به سه بیمار جان دوباره بخشید

ریشه‌یابی تروریسم شرقی در افغانستان

نکاتی مهم درباره بیماری دیابت

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اختصاص 10 همت برای کادر درمان خبر داد

نامگذاری روزی به نام یک شهر برای اولین بار در شیراز انجام شد

سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

برگزاری نوزدهمین دوره آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم

اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام

فارس قهرمان رقابت‌های راگبی

اولین معلم آدم ابوالبشر خداوند متعال بود که او را بیان، نطق و علم داد

کارشناس سیاستگذاری مسکن: ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عائدی سرمایه نمی‌شود